--> Skip to main content

Frontliners Malaysia Tampil Beri Kata-Kata Semangat Kepada Indonesia!


Baru-baru ini, ada seorang pengguna, @anthraxxxx di Twitter memuatnaik beberapa gambar petugas barisan hadapan Malaysia memberi semangat kepada frontliners di Indonesia selepas didakwa mereka hampir berputus asa melawan jangkitan wabak Covid-19.

Gambar itu telah membuatkan orang ramai terutamanya rakyat Indonesia rasa tersentuh kerana melihat petugas barisan hadapan menulis kata-kata semangat di baju dan sarung tangan.

Kata-kata semangat daripada frontliners Malaysia kepada frontliners Indonesia.


Wah, memang terbaiklah petugas barisan hadapan Malaysia memberi sokongan dekat negara seberang! Apapun, Ohmedia harap agar pandemik ni akan berakhir dengan secepat mungkin. InsyaAllah, Amin.

Kalau korang nak tahu, sebelum ini frontliners di Indonesia meluahkan kekecewaan terhadap masyarakat yang menghalang mereka pulang ke kampung semasa perayaan Aidilfitri, gagal mematuhi social distancing dan banyak lagi.

OHMEDIA: GO GO INDONESIA! KITA PASTI MENANG.

Sumber: Twitter

+ Baca respon pembaca beri kata-kata semangat di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 30 May 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...