--> Skip to main content

Minyak Bijan Mampu Mencegah Dari Terkena Penyakit


Terdapat segelintir orang yang suka memasak akan menggunakan minyak bijan dalam masakan mereka. Hal ini disebabkan minyak bijan dapat menaikkan bau masakan dan menjadikan ia lebih menyelerakan. Justeru itu, Ohmedia nak kongsi dekat korang kebaikan yang terdapat pada minyak bijan.


Antaranya minyak bijan dapat mencegah kita dari terkena kanser. Ini kerana biji bijan mengandungi serat yang mampu mengelak dari serangan kanser usus. Selain itu, minyak bijan juga mengandungi magnesium yang boleh membantu untuk mengurangkan tekanan darah.


Jika korang bimbang akan menghidapi penyakit jantung, amalkan pengambilan biji bijan kerana ia mengandungi nutrien semula jadi yang dapat membantu dari terkena serangan jantung. Seterusnya, minyak bijan juga dapat merawat diabetes dan kencing manis. Kajian ada mengatakan bahawa pesakit diabetes dapat mengurangkan tekanan glukosa selepas menggunakan minyak bijan.

OHMEDIA : KEBAIKAN YANG ADA PADA MINYAK BIJAN SEDIKIT SEBANYAK DAPAT MEMBANTU UNTUK MENCEGAH BEBERAPA PENYAKIT

+Baca respon pembaca Minyak Bijan Mampu Mencegah Dari Terkena Penyakit di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 10 May 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...