--> Skip to main content

Mulai esok penduduk Kelantan dibenarkan makan di dalam kedai atau restoran (ikut SOP)


Hasil keputusan dari Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Keselamatan Negeri (JKKN) Khas Negeri pada 19 Mei lalu, penduduk Kelantan dibenarkan untuk makan di dalam kedai atau restoran bermula esok walaupun Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) masih dilaksanakan. 

Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN) Negeri Kelantan, Jefny Muhammad bagaimanapun berkata, pihak peniaga perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan kerajaan semasa mengendalikan premis masing-masing. 

"Pematuhan ini seperti menyediakan cecair pembasmi kuman, penjarakkan sosial dan semua pekerja termasuklah pelanggan memakai pelitup muka," katanya. 

Selain itu, premis perniagaan hanya dibenarkan beroperasi dari jam 7 pagi hingga 10 malam sahaja. 

Sebelum ini, kerajaan negeri hanya membenarkan kedai dan restoran makan beroperasi untuk pembelian secara bungkus sahaja. 

Sumber: Sinar Harian


Sumber : thereporter.my
Tarikh Artikel: 27 May 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...