--> Skip to main content

Singgah Sahur Santuni 'Frontliners'
Oleh : Fahmi Izzuddin

SETIU, 8 Mei - Pusat Khidmat Masyarakat Dewan Undangan Negeri (DUN) Permaisuri bersama NGO Permaisuri Care dan Iman Care menyantuni petugas barisan hadapan di daerah ini sempena program singgah sahur.

Pegawai Penyelaras Dewan Undangan Negeri Permaisuri, Ustaz Zul Bhari A Rahman berkata, program itu bermula pada pukul 2.30 pagi di Balai Bomba dan Penyelamat Daerah Setiu.

"Kemudian kita bergerak ke Ibu Pejabat Polis Daerah Setiu, Pusat Kuarantin Agro Resort, Pejabat Angkatan Pertahanan Awam Malaysia dan hospital Setiu.

"Ini adalah untuk menghargai segala usaha penat lelah pasukan barisan hadapan yang bekerja dalam memerangi pandemik COVID-19 ketika ini.


"Kita berikan sedikit sumbangan juadah bersahur bagi menghargai jasa dan pengorbanan mereka," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui wartawan Urus Setia Penerangan Darul Iman (UPDI) di sini semasa program berkenaan.

Dalam program tersebut, sebanyak 180 bungkusan makanan diserahkan kepada 'frontliners' terbabit.Sumber: teganukita.net
Tarikh Artikel: 08 May 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...