--> Skip to main content

Teksi Singapura Pasang V-Shield Elak Jangkitan Covid-19


Singapura kini telah mencatatkan sebanyak 32,876 bilangan kes Covid-19. Hal ini telah membuatkan satu syarikat teksi di Singapura mencipta sedikit kelainan dengan menambah kabin yang dikenali sebagai V-Shield pada tempat duduk pemandu dengan tujuan untuk mengurangkan jangkitan Covid-19.


Syarikat yang dikenali sebagai ComfortDelGro telah merancang untuk memasang kabin tersebut kepada 400 buah teksi. Justeru itu, mereka telah mulakan pemasangan kepada 50 kenderaan setiap minggu. V-Shield khas dicipta untuk pemandu teksi kerana ia diperbuat dari bahan yang tahan lasak dan tidak akan pecah.


Kabin ini mempunyai 2 tingkap untuk memudahkan urusan pembayaran yang akan dilakukan oleh penumpang. Semoga usaha yang ComfortDelGro lakukan ini mampu untuk mencegah dari penyebaran Covid-19 di Singapura

OHMEDIA: JIKA IDEA INI BERJAYA PASTI AKAN MENJADI IKUTAN KEPADA SYARIKAT YANG LAIN

+ Baca respon pembaca teksi singapura pasang V-Shield elak jangkitan Covid-19 di Facebook Oh! Media


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 28 May 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...