Bina Pagar Dari Ratusan iPhone, Undang Pelbagai Reaksi Netizen!Bila cakap je pasal iPhone, benda yang terlintas difikiran adalah kaya. Mana taknya, sebuah iphone je mampu berharga 5 ke 6k. Tapi bila terbaca kisah sebuah rumah yang tidak pasti lokasinya dimana, jadikan ratusan iPhone sebagai penghias dinding pagar rumah di Twitter, Ohmedia tergamam sekejap.


Kalau tengok video berkenaan kebanyakannya iPhone model iPhone X kebawah, misalnya model iPhone 6, 7 dan 8. Paling menarik perhatian apabila iPhone berkenaan disusun dengan corak yang kreatif. Pandangan Ohmedia kalau tengok dari jauh, orang tak perasan itu adalah iPhone, ianya tiles biasa yang dicorakkan dengan menarik.

Tangkapan skrin dari Twitter @FLjasmy
Cerita ini telah mengundang pelbagai reaksi netizen di media sosial. Ada yang berseloroh, ada juga nak berniat nak cungkil salah satu iPhone berkenaan. Bahkan ada juga yang menyindir bahawa pagar berkenaan hanyalah dibuat dari cover iPhone sahaja. Sejauh mana kebenarannya Ohmedia tak dapat pastikan.

OHMEDIA: MUNGKIN IPHONE BERKENAAN DAH ROSAK, DIJADIKANNYA PENGHIAS DINDING. TAPI KITA KENA PUJI BETAPA KREATIFNYA OWNER RUMAH NI, SEBAB BELUM ADA YANG BUAT MACAM NI LAGI, HAHAHA! KORANG PUN BOLEH BOLEH BUAT, GUNA IPAD PULA LEPAS NI, KAH!

Kredit: Twitter @FLjasmy

+ Baca respon pembaca bina pagar dari ratusan iPhone di Facebook Oh! Media

Sumber: Oh! Media