--> Skip to main content

Sultan Abdullah Terima Panggilan Presiden Turki Erdogan Bincang Pelbagai Isu


Bagi membincang dan berkongsi pelbagai isu pada saat ini, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah telah menerima panggilan dari ketua negara Turki iaitu Presiden Racep Tayyip Erdogan.

Perkara ini dikongsikan Istana Negara di Facebook rasmi mereka dan panggilan berkenaan berlangsung selama 30 minit pada jam 4 petang semalam 1 Jun 2020.


Dua pemimpin ini turut berbincang mengenai langkah memperkasakan hubungan dua hala yang sedia ada selain meningkatkan kerjasama dalam pelbagai bidang. Ia merupakan perbincangan julung kali di antara Sultan Abdullah dan Erdogan menerusi perbualan telefon. - Tulis Istana Negara.

Antara isu lain, sudah pastinya berkenaan tentang bagaimana hendak menangani masalah penyebaran wabak pandemik Covid-19.


Panggilan di antara Sultan Abdullah dan Erdogan ini adalah pertama kali berlangsung melalui panggilan telefon. Sebelum ini, Baginda telah menerima kunjungan hormat Erdogan pada 18 Disember 2020.

OHMEDIA: INI MERUPAKAN SATU PERKEMBANGAN YANG BAIK DAN SEMOGA HUBUNGAN ANTARA DUA NEGARA ISLAM INI DAPAT DIPERKUATKAN LAGI.

Kredit: Istana Negara

+ Baca respon pembaca yang menghormati Agong di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 02 June 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...