--> Skip to main content

Azmeer Bantu Orang Islam Untuk Belajar Mengaji Secara Percuma


Bekas pemain Kedah, Azmeer Yusof  yang baru sahaja bersara dari skuad helang merah telah membuka rumah khas untuk sesiapa sahaja yang ingin datang mengaji dan belajar tentang Al-Quran.  Oleh yang demikian, Azmeer telah melantik seorang tenaga pengajar iaitu, Muhammad Asyraf Amiruddin.Tugas Asyraf adalah untuk mengajar mereka yang datang mengaji secara percuma bermula 9 pagi hingga 10 malam. Tanpa mengira tua dan muda, korang dialukan untuk datang belajar daripada alif, ba, ta atau terus membaca Al-Quran. Jadi, kepada orang ramai yang berkelapangan dalam tempoh masa tersebut boleh pergi ke sana untuk mendalami Al-Quran.


Semoga kerja amal yang dilakukan Azmer mendapat keberkatan serta dipermudahkan. Untuk pengetahuan korang, Azmeer yang kini berusia 30 tahun telah bermain bersama 7 pasukan di liga Malaysia antaranya Perak, Negeri Sembilan, ATM dan Kedah.

OHMEDIA: HANYA ALLAH SAHAJA YANG BOLEH MEMBALAS KEBAIKAN BELIAU

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca Azmeer bantu orang islam untuk belajar mengaji secara percuma di Facebook Oh! Media

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 01 July 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...