--> Skip to main content

Kes Covid-19 Sudah Mencecah 3 Juta, Amerika Menarik Diri Daripada WHO


Kes Covid-19 di Amerika kini semakin meningkat dan telah mencecah 3 juta kes. Untuk pengetahuan korang, lebih 60 ribu kes harian telah direkodkan di negara Uncle Sams semalam. Perkara ini pasti akan mencetuskan kebimbangan penduduk di sana kerana jumlah kematian akibat pendemik Covid-19 telah mencecah 131 ribu.


Selain itu, Amerika Syarikat juga dikatakan telah menarik diri daripada World Health Organization (WHO) dan perkara ini juga diumumkan sendiri oleh Donald Trump. Walaubagaimanapun, pencabar utama Donad Trump, Joe Bidden pasti akan menggunakan peluang ini untuk mengekalkan Amerika Syarikat bersama WHO jika menang pilihan raya pada bulan November.


Nampaknya Donald Trump masih steady dan sombong walaupun pelbagai perkara buruk telah melanda negaranya seperti rusuhan akibat kematian George Floyd dan pendemik Covid-19.

OHMEDIA: SYUKUR KERANA MALAYSIA MEMLIKI SEORANG  PERDANA MENTERI YANG BERWIBAWA 

+ Baca respon pembaca Kes Covid-19 sudah mencecah 3 juta, Amerika menarik diri daripada WHO di Facebook Oh! Media

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 08 July 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...