Sedekah RM60, Kebaikan Uncle Kentang Dibalas Dengan 500kg Ikan Segar!


Oleh kerana kehilangan mata pencarian sebagai ejen jualan langsung akibat Perintah Kawalan Pergerakan yang dilaksanakan, seorang lelaki bernama Haiqal telah memohon bantuan Uncel Kentang melalui WhatsApp untuk meringan bebannya memandangkan tiada yang mahu memberi barang jualannya.

Dia menyedari akan ramai lagi insan yang memerlukan pertolongan Uncle Kentang. Namun dia pasrah dan berserah setelah mencuba nasib untuk memohon pertolonga Uncle Kentang. Jelas dia, Uncle Kentang tanpa banyak soal telah memindahkna RM60 kedalam akaun miliknya. Duit itu kemudian digunakan untuk membeli beras.

Sumber gamabr dari Facebook Kuan Chee Heng
Bercerita lebih lanjut, beliau menceritakan bahawa diberi peluang oleh rakannya untuk menjadi pemborang ikan tidak lama lepas itu. Katanya, kehidupannya leboh baik sejak dari itu. Kini dia mahu membalas jasa Uncle Kentang kerana menolongnya ketika susah.Haiqal berhasrat untuk mendermakan 500kg ikan segar kepada Uncle Kentang. Sementara itu, Uncle Kentang terkejut dengan tindakan lelaki berkenaan dan berasa terharu. Uncle Kentang ingin berkongsi ikan yang diterimanya kepada mereka yang memerlukan.

OHMEDIA: KATA ORANG-ORANG TUA, BUAT BAIK AKAN DIBALAS DENGAN PERKARA BAIK. TERIMA KASIH UNCLE KENTANG!

Kredit: Harian Metro

+Baca respon pembaca Uncle Kentang terima 500kg ikan segar di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media