--> Skip to main content

Isteri pukul suami sampai mati kerana tak masak hidangan makan malam


Seorang wanita bertindak memukul suaminya sehingga mati hanya kerana tidak sediakan hidangan makan malam.

Dalam kejadian yang berlaku di Huaian, Jiangsu, China, pasangan itu bertengkar selepas wanita itu menyedari suaminya yang berusia 80 tahun itu tidak masak makanan malam. 

Suspek, 84, kecewa dengan sikap suaminya, lalu keluar sebentar meminjam mi dari jiran mereka untuk dimasak. 

Apabila dia pulang, pintu rumah dikunci oleh suaminya sebelum dia terpaksa memasuk ke apartmen melalui tingkap. 

Tindakan si suami membawa kepada pertengkaran di antara mereka dan suspek yang hilang sabar bertindak di luar kawalan sehingga memukul mangsa menggunakan sebatang kayu sehingga mati. 

Menyedari suaminya mati akibat dipukul, suspek menyerah diri kepada pihak polis dan akibat perbuatannya itu, dia dijatuhkan hukuman penjara 10 tahun.

Sumber: Global Times, Harian Metro



Sumber : thereporter.my
Tarikh Artikel: 17 August 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...