--> Skip to main content

Jumlah Kematian Akibat Covid-19 Hampir Mencecah 774 Ribu


Kes Covid-19 di dunia semakin meningkat sehingga jumlah pesakit yang terkorban kini menghampiri 774 ribu. Untuk pengetahuan korang, 170 ribu dari jumlah keseluruhan kematian telah dicatatkan di Amerika Syarikat yang kini berada di tempat teratas serta menghampiri 5.5 juta kes.


Selain itu, Brazil kekal berada di negara kedua tertinggi dunia dengan mencatatkan jumlah kematian sebanyak 107 ribu. Hanya dua negara ini sahaja angka kematiannya mencecah 100 ribu.


Oleh itu. kita sebagai rakyat Malaysia perlu bersyukur kerana jumlah kematian di negara kita masih bawah 150 berbanding negara jiran, Indonesia yang kini jumlah kematiannya melebihi 6 ribu. Teruskan menjaga penjarakan fizikal, memakai pelitup muka serta menggunakan sanitizer kerana kita masih belum menang.

OHMEDIA: SEMOGA PENDEMIK COVID-19 DI DUNIA BERKURANGAN

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca jumlah kematian akibat Covid-19 hampir mencecah 774 ribu di Facebook Oh! Media


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 17 August 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...