--> Skip to main content

Pemilik Perniagaan Tidak Wajib Lagi Rekod Suhu Pelanggan - Ismail Sabri


Sebelum ini kita dapat lihat beberapa kenyataan yang mengatakan suhu badan pelanggan tidak seharusnya direkodkan oleh pihak peniaga.

Bagaimanapun, hari ini Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah mengarahkan semua premis di Malaysia tidak lagi diwajibkan untuk mencatat suhu badan pelanggan. Tetapi hanya perlu mengambil rekod seperti nama, dan nombor telefon sahaja di dalam buku. Jika pelanggan mempunyai aplikasi MySejahtera, itu lebih bagus.

Ismail Sabri juga menggalakkan pemilik perniagaan yang sebelum ini telah disaman kerana tidak merekodkan suhu pelanggan untuk kembali berhubung dengan pihak berkuasa.

Selain isu ini, isu lain yang dimaklumkan adalah berkenaan ada premis yang beroperasi 24 jam sedangkan arahan untuk membenarkan permbukaan kedai 24 jam masih belum dikeluarkan. Bagaimanapun, hanya klinik swasta sahaja yang dibenarkan.

Kredit: BERNAMA

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 27 August 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...