--> Skip to main content

‘Perlu Diingatkan Ini Bukan Colombia!’ - Tegas Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay Keatas Sindiket Penyeludupan PATI


Seorang pegawai agensi penguatkuasaan yang bertanggungjawab menjaga perairan di Johor telah menerima ugutan, dipercayai tiga orang individu dari sindiket penyeludupan PATI agar tidak mengambil tindakan keatas mereka terutamanya ketika pemeriksaan keatas bot-bot dilakukan.

Tindakan ini mengundang rasa kurang senang keatas Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay sebagai Ketua Polis bagi negeri Johor. Berikutan dari itu, pihaknya sudah membuka kertas siasatan dan individu-individu berkenaan telah dikenalpasti.

Sumber gambar dari Pinterest

Perlu diingatkan ini bukan Colombia, tapi Malaysia dan Johor. Saya beri amaran polis tidak akan bertoleransi terhadap sebarang ugutan jenayah sebegini yang mahu menakut-nakutkan anggota penguat kuasa daripada menjalankan tugas,

Jelas beliau lagi, penduduk kawasan Johor Timur, terutama Sungai Rengit dan Sungai Tiram di Kota Tinggi tidak perlu takut untuk memaklumkan jika mempunyai maklumat mengenai sindiket berkenaan memandangkan kawasan berkenaan merupakan laluan utama pintu penyeludupan.

OHMEDIA: BERANI BETUL MEREKA, DIA INGAT KETUA POLIS JOHOR TU BIASA- BIASA KE?

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca mengenai ugutan keatas pegawai penguatkuasa di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 05 August 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...