Tidak Patuhi SOP Di Tempat Awam, Ini Jawapan Padu Anak Bongsu YDPA!


Baru-baru ini, seorang pengguna yang dikenali sebagai @hahamimizah memuatnaik satu posting di laman Twitter sehingga mendapat perhatian netizen kerana beliau mendakwa kesemua anakanda baginda tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ketika berada di tempat awam.

Hari tu anak-anak Agong datang Pusat Sains Negara tak pakai mask dan not even one staff tegur. One of them je yang pakai, the other siblings datang dengan beg LV (Louis Vuitton) diaorang stroll PSN camtu je tak pakai mask hahahaha babi.


Walaubagaimanapun, anak bongsu Yang Di Pertuan Agong (YDPA) Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, Tengku Puteri Jihan Azizan ‘Athiyatullah memberi respon terhadap dakwaan tersebut dimana kejadian itu telah berlaku di Pusat Sains Negara (PSN).

Minta maaf tapi kita semua pakai mask hari tu. And none of us were using LV bags. Please don’t just assume. -kata anakanda baginda

Kredit: Astro Gempak

Menerusi satu bebenang di Twitter, seorang pengguna lain yang dikenali sebagai @nrlshd_ turut memuatnaik satu gambar bersama Tengku Puteri Jihan dan dua adik-beradiknya yang lain, Tengku Puteri Afzan Aminah Hafizatullah dan Tengku Ahmad Ismail Mu’adzam Shah yang memakai pelitup muka.

Sis you okay? Jangan malukan nama PSN please. I dengan diorang kot. Oh plus they wearing Dior not LV.


Kan dah kena malu! Lain kali jangan membuat andaian sendiri sis. Dahlah awak mencarut, memang tak respect langsung anakanda baginda.

OHMEDIA: LEBIH BAIK DIAM DARIPADA BERKATA-KATA.

Kredit: Twitter | Astro Gempak

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media