--> Skip to main content

Rakyat Boleh Membuat Permohonan BPN 2.0 Bermula 15 Oktober Ini


Baru-baru ini, Perdana Menteri kita iaitu Tan Sri Muhyiddin Yaasin telah mengumumkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN 2.0) untuk empat kumpulan rakyat yang membabitkan peruntukan mencecah RM7 bilion. Ianya terdiri daripada golongan B40, B40 (bujang), M40 dan M40 (bujang)

Bagi sesiapa yang belum pernah lagi menerima atau memohon Bantuan Prihatin Nasional (BPN) ataupun Bantuan Sara Hidup (BSN) sebelum ini, korang boleh membuat permohonan baru di laman web rasmi BPN bermula 15 Oktober ini gais.

Korang tidak perlu membawa dokumen sokongan pun ketika memohon sebab mereka akan menyemak melalui data agensi yang ditetapkan oleh Kementerian Kewangan Malaysia kata Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz dalam satu kenyataan.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca BPN 2.0 di Facebook Oh! Media


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 25 September 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...