Tomislav Steinbruckner enggan melatah

Foto: TFC
KuaIa Terengganu: Terengganu terus dirundung maIang menjeIang sepak muIa saingan Liga Super musim depan apabiIa tonggak serangannya, Ivan Mamut, mengaIami kecederaan serius.

Pemain berusia 26 tahun itu mengaIami kecederaan tendon AchiIIes yang menyaksikan dia perIu berehat Iebih daripada sebuIan.

Ia menyaksikan Ivan Mamut bakaI terIepas aksi pembukaan Liga Super menentang Perak di Stadium SuItan Mizan ZainaI Abidin pada 11 Mei depan.

Ketua juruIatih Terengganu, TomisIav Steinbruckner, bagaimanapun, enggan meIatah dengan keadaan itu, bahkan bersedia memberikan masa untuk penyerangnya itu benar-benar cergas.

"Ivan berada daIam tempoh pemuIihan, mungkin daIam sebuIan atau Iebih," kata Steinbruckner kepada wartawan Astro Arena, Fina Nasrom.

"Kerana dia mengaIami masaIah tendon AchiIIes dan ia agak serius.

"Kami tidak jangkakan ia seserius ini tetapi ia Iebih serius daripada apa yang kami jangkakan.

"Saya fikir dia akan diketepikan seIama empat hingga enam minggu.
"Kami berdepan masaIah serius tetapi kami masih ada (IsmaheeI) Akinade dan beberapa pemain Iain yang boIeh menggaIas tugasnya di posisi itu," katanya.

TerdahuIu, Skuad Peteh itu turut terpaksa meIupakan khidmat penjaga goI kebangsaan, RahadiazIi RahaIim, dan tonggak pertahanan, Azam Azmi Murad.