AirAsia Kenalkan Uniform Baru Untuk Anak Kapal

Posted on Tuesday, April 28, 2020 | 4/28/2020



Selepas sebulan pesawat tidak beroperasi disebabkan jangkitan wabak Covid-19, akhirnya AirAsia memperkenalkan pakaian seragam baharu termasuk pakaian Personal Protective Equipment (PPE) untuk anak kapal.

Kalau korang nak tahu pesawat domestik mereka akan beroperasi semula pada hari Rabu ini dan tujuan PPE dihasilkan adalah untuk melindungi anak kapal dan juga penumpang daripada wabak pandemik itu.

Manakala tarikh bagi pesawat antarabangsa pula untuk menyambung semula beroperasi masih belum mengetahui. Apa yang lebih menarik, pakaian seragam baharu itu adalah hasil rekaan pereka Los Angeles yang bernama Puey Quinones.

Naib Ketua AirAsia Filipina, Sheila Romera berkata PPE tersebut adalah amat selesa kerana ia adalah tidak tebal dan berat. Bukan tu jer, ia juga kelihatan bergaya dan sporty. Dah macam pemandu Formula Satu (F1) gais!

The PPE is comfortable because it is not so thick and heavy yet it serves its purpose. I like that it's chic and sporty-similar to what Formula One race car drivers wear. This fusion of fashion and safety will define the new standards of flying today. I chose to have PPE material that is approved by the (Philippines) Department of Health to protect our Allstars. At the same time, the PPE is designed to announce that we are proudly AirAsia, and we will rise from this pandemic. I want to boost the morale of our staff when they wear this new uniform.

OHMEDIA: CANTIK BETUL UNIFORM BARU ANAK KAPAL KAN!

Sumber: Instagram | Metro UK

+ Baca respon pembaca beri pendapat di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 4/28/2020

0 comments:

Loading...