Rabithah Cover Lagu Lathi Versi Nasyid, Tak Sangka Lagi Sedap!

Posted on Friday, June 12, 2020 | 6/12/2020



Ohmedia tak sangka bila dengar lagu Lathi yang dinyanyikan oleh Sara Fajira dan Weird Genius ada versi nasyid dari kumpulan Rabithah. Kalau korang nak dengar, boleh tonton video dekat bawah ni ya.


Alhamdulillah, sedap betul! Tujuan mereka melakukan cover lagu tersebut adalah untuk menyampaikan mesej dan alternatif kepada semua orang. Kalau korang dengar lirik lagu versi Rabithah ni betul-betul, memang deep sangat gais!

Tujuan kami cover lagu ini ialah untuk memberikan alternatif dan mesej kepada semua melalui medium lagu. Kita pun tahu sekarang ada orang sanggup buat make up menyerupai iblis, buka aurat dan sebagainya, maka kami nasihat lagu dengan lagu, tapi diubah liriknya agar mesejnya sampai. Ini adalah bukti ramai sebenarnya anak muda yang dahagakan lagu-lagu dakwah dan nak berubah jadi lebih baik.

Setakat ni video lagu Lathi versi mereka yang dimuatnaik ke saluran Youtube telah mencecah 189,000 tontonan. Apapun, Ohmedia doakan agar terus maju jaya dan sentiasa menyampaikan dakwah kepada semua orang. InsyaAllah, Amin.

OHMEDIA: TERBAIKLAH DIORANG NI!

Kredit: Astro Gempak | Youtube

+ Baca respon pembaca beri pendapat di Facebook Oh! Media.





Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 6/12/2020

0 comments:

Loading...