Santan Tak Ada Dalam Rumah? Jangan Risau! Korang Hanya Perlu Guna 4 Bahan Ini Sebagai Ganti Dalam Masakan

Posted on Saturday, August 29, 2020 | 8/29/2020



Santan kelapa merupakan salah satu bahan masakan wajib yang sering digunakan oleh masyarakat di Malaysia sejak dahulu lagi. Bermula dari penyediaan kuih muih hinggalah sajian lauk pauk.

Pengambilan santan juga selalu dikatakan sebagai lemak yang tidak sihat dan boleh menyebabkan masalah kolestrol tinggi. Jangan risau! Sebenarnya ada bahan lain sebagai pengganti santan dalam masakan seperti susu badam, yogurt dan susu cair.

Apa yang lebih menarik, ramai orang lebih memilih Anchor Dairy sebagai pengganti santan kerana ia membuatkan hidangan makanan korang menjadi lebih enak. Anchor Dairy memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu Anchor Extra Yield Cooking Cream.


Anchor Extra Yield Cooking Cream mempunyai banyak manfaat seperti tahan haba, iaitu tidak mudah kekeringan walaupun dalam masakan yang menggunakan suhu tinggi. Kedua, tinggi prestasi pemanasan semula di mana ia tidak akan menjadi pekat walaupun dipanaskan semula.

Seterusnya, dengan Anchor Extra Yield Cooking Cream, persembahan makanan korang lebih menarik dan enak, korang boleh bereksperimen di dapur dalam memodenkan pelbagai resipi.

Oleh kerana itu, Anchor Extra Yield Cooking Cream adalah pilihan terbaik bagi para ibu di luar sana. Jadi, korang bolehlah cuba produk ni sebagai bahan utama dan sesuai digunakan dalam masakan kari, kurma, rendang dan macam-macam lagi.

Ohmedia juga ada beberapa jenis juadah yang menarik untuk dikongsikan bersama korang dengan menggunakan produk Anchor Extra Yield Cooking Cream. Jom kita tengok dekat bawah ni. Selamat mencuba!

Chicken Rendang



Setiap kali tibanya Hari Raya, ramai umat Islam akan memasak rendang. Tidak kira sama ada ayam ataupun daging. Bagi korang yang ingin mengasah bakat untuk masak rendang istimewa ni, bolehlah cuba resepinya di sini.



View this post on Instagram

🤗 Rendang ayam hari ni. Makan dengan nasi impit sebab haritu Raya Aidiladha tak puas makan 😍 . Yang paling best sekali sebab memudahkan kerja saya di dapur! ☺️ Kita gantikan santan dengan Extra Yield Cooking Cream dari Anchor, pilihan yang lebih berkhasiat untuk seisi keluarga. Tekstur krim dia yang lebih halus, kekentalan dan keasaman yang berbeza dengan cooking cream lain menjadi nilai tambah tersendiri. Kalau nak tahu, saya jumpa recipe ni dia Kuali website, dimana mereka ada pelbagai jenis resipi yang membuatkan memasak lebih seronok dan berkhasiat! . Makin bertambah2 sedap rendang ayam! Tak percaya cubalah! 😉 . Layari web untuk cuba resipi ni! . https://www.kuali.com/author/anchor-dairy/ . #cookwithanchordairy #anchorlagendairy #smilewithanchor #anchorfoodprofesionals . #thecookwife #rendang #rendangayam #cookingcream #sayamasak #masakanku #malaysianfood #homecooked #foodism #masakanmelayu #foodporn #food #foodstagram #homemade #foodphotography #foods #foodgasm #foodstagram #foodie #instafood #foodblogger #foodstyling #blogger #asianfood #foody #icook

A post shared by #thecookwife (@thecookwife) on


Rendang Beef & Cheese Coney



Manakala resepi untuk Rendang Beef & Cheese Coney pula, korang boleh klik di sini untuk merasai kelainan dan mencuba makanan seperti orang barat.

Cream of Mushroom Soup



Memang menyelerakan betul bila tengok Cream of Mushroom Soup kan? Lepas ni korang tak perlu bersusah payah beli dekat kedai. Korang boleh mencuba sendiri resepi yang lazat ni di sini.

Tepung pelita



Tepung pelita merupakan kegemaran pencuci mulut Ohmedia tau. Ingatkan susah nak buat, rupa-rupanya mudah sebenarnya. Nak cuba? Boleh klik sini.

Sebenarnya senang jer gais kalau korang menggunakan Anchor Extra Yield Cooking Cream ni. Pelbagai juadah korang boleh buat di rumah tau.

Kalau nak tengok lebih banyak resepi, korang boleh layari ke laman website https://www.kuali.com/ okay.

Sekarang korang dah tahu kebaikan Anchor Extra Yield Cooking Cream yang boleh menggantikan santan sebagai bahan masakan utama untuk kualiti makanan yang lebih baik dan sihat. Semoga bermanfaat!




Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 8/29/2020

0 comments:

Loading...