--> Skip to main content

Kata-Kata Tun Mahathir Menyentuh Perasaan Umie Aida


Baru berusia sebulan, bayi bernama Aisya cukup bertuah kerana sudah berpeluang bertemu dan dipangku oleh pemimpin kesayangan negara, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.

Aisya yang kini menjadi buah hati kesayangan pelakon Datin Seri Umie Aida dan suaminya, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dibawa oleh ibu dan ayah angkatnya bertemu Perdana Menteri di kediaman beliau baru-baru ini.

Dalam pertemuan istimewa itu, Umie berkongsi cerita keterujaan Dr Mahathir dan Dr Siti Hasmah melihat dia dan suami membawa Aisya bertemu mereka. Banyak nasihat dan tip yang dikongsi Dr Mahathir dan Dr Siti Hasmah kepadanya mengenai cara membesarkan anak.

Umie dan Khairuddin yang sememangnya menghormati dan menyayangi Perdana Menteri dan isteri berterima kasih buat kedua-dua personaliti yang sudah dianggap seperti ibu dan bapa sendiri di atas perkongsian yang amat berharga.

"Tun Siti menasihatkan Umie kalau boleh bagi Aisya minum susu badan. Itulah yang paling terbaik buat anak yang baru lahir. Insya-Allah Umie akan usahakan untuk membekalkan Aisya dengan susu badan."Tun Siti dan Tun Mahathir juga memberi ilmu membesarkan anak-anak. Umie amat hargai nasihat dan kesempatan yang diperoleh daripada dua negarawan yang dihormati itu," katanya.

Pada kesempatan itu juga, momen yang akan terus kekal berada dalam kotak fikiran Umie ialah apabila Dr Mahathir memberi pandangannya mengenai Aisya. "Bertuah budak ini..." kata-kata yang terpacul dari mulut Dr Mahathir membuatkan Umie dan suaminya sebak seketika. Ketika itu juga, Umie berendapat, keputusannya untuk memelihara Aisya sangat tepat dan dia berikrar akan menjaga amanah Allah itu dengan sebaik-baiknya.

"Kehadiran Aisya adalah anugerah daripada Allah buat Umie dan suami. Rezeki mendapat Aisya memang tidak terduga. Bayangkan, kali terakhir Umie mengasuh anak 25 tahun lalu. Kali ini, Aisya hadir membawa kegembiraan baharu dalam keluarga kami. Semoga Aisya membesar sebagai anak yang solehah dan bertuah seperti mana kata Tun Mahathir," katanya,

Menurut Umie, membawa Aisya bertemu dengan Dr Mahathir dan Dr Siti Hasmah merupakan hasrat yang disimpan oleh dia dan suaminya. Sementara itu, dalam perkongsian di laman Facebook peribadinya, Umie turut berkongsi cerita kunjungan dia, suami dan Aisya ke kediaman Perdana Menteri.

"Alhamdulillah, kesempatan diperoleh dan Umie sangat gembira apabila Dr Mahathir dan Dr Siti Hasmah turut berkongsi kegembiraan Umie dan suami," kata primadona filem Melayu itu lagi.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.Oh! Makan


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 17 July 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...