--> Skip to main content

(Video) 'Jangan gelakkan orang tengah kerja, cuba respect sikit'


Viral di media sosial semalam, video seorang pengawal keselamatan warga asing bersungguh-sungguh dalam menjalankan tugasnya, namun ditertawakan dua individu yang merasakan tindakannya itu kelakar. 

Terdahulu, pengawal berkenaan memulangkan lesen memandu individu terbabit dan kemudian membuka palang serta memberikan tabik hormat kepada mereka. 

Tindakannya itu membuatkan mereka tergelak sebelum bergerak meninggalkan tempat itu. Namun di media sosial, netizen tidak bersetuju dengan cara dua lelaki terbabit yang dianggap tidak menghormati pekerjaan orang lain. 

Tidak kurang juga ada yang memuji kesungguhan pengawal keselamatan itu dan wajar dijadikan contoh kepada yang lain.

Walau bagaimanapun, individu yang merakam video itu menjelaskan dia bukan gelak kerana kelakar, tetapi tidak pernah melihat pengawal keselamatan yang berbuat demikian.Sumber: @haiwailaydiel_


Sumber : thereporter.my
Tarikh Artikel: 17 July 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...