--> Skip to main content

Hari Sukan Negara Ditukar Kepada Malaysia Sport Challenge, Kata KBS

Sumber dari Free Malalysia Today
Timbalan menteri KBS, Steven Sim menyatakan Malaysia Sports Challenge 19 adalah kesinambungan dari Hari Sukan Negara, cuma kali ini misi dan objektif diluaskan capaiannya melalui penjenamaan semula.

Dipetik dari Metro Online,Steven Sim berkata penjenamaan ini adalah untuk meningkkatkan lagi prestij dalam kalangan penggiat sukan bukan sahaja tempatan tetapi peringkat antarabangsa. Namun pertukaran nama tersebut menjadi persoalan kepada netizen.

"Saya rasa tak ada masalah kerana intipatinya masih Malaysia, penganjur kerajaan Malaysia dan rakyat Malaysia juga tidak janggal dengan penggunaan bahasa lain."

Info tambahan, HSN mula diperkenalkan pada 2015 yang menjadi inisiatif daripada KBS dalam misi menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara bersukan.

Sumber : Metro Online


+ Baca respon pembaca Oh! Media.Oh! TravelSumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 22 August 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...