--> Skip to main content

Seorang "Majistret" Telah Memperdaya Seorang Peniaga Pasar Malam, Alami Kerugian RM12,500!

Sumber dari Google
Akibat diperdaya oleh seorang wanita yang menngaku sebagai "majistret" seorang peniaga mengalami kerugian sebanyak Rm12,500.

Peniaga pasar malam berkenaan mendakwa bahawa dia telah dihubungi oleh "majistret" berkenaan melalui panggilan telefon. Perempuan yang mendakwa dirinya "majistret" itu telah memaklumkan kepada mangsa bahawa mangsa mempunyai tunggakan kad kredit sebanyak RM10,000.

Suspek berkenaan meminta mangsa memasukkan baki wang yang ada dalam akaun bank suspek, atas nama Muhammad Syafian Mohd yang berjumlah RM12,500. Selepas memaklumkan bahawa mangsa telah memasukkan duit berkenaan, suspek telah bertindak memutuskan talian telefon.

Dipetik dari Sinar Harian, tidak melayan panggilan telefon yang meragukan daripada individu tidak dikenali kerana pihak polis atau agensi kerajaan tidak pernah meminta individu memasukkan wang atau bayaran melalui mesin ATM untuk bayaran ke akaun peribadi tertentu.

Sumber : Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.Oh! Travel


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 17 August 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...