--> Skip to main content

Suami nekad ceraikan isteri kerana hanya diberi makan ladu


Seorang lelaki di Daerah Meerut, Uttar Pradesh, mahu bercerai kerana isterinya hanya memberi dia makan ladu selepas wanita itu dinasihatkan oleh bomoh untuk berbuat demikian. 

Menurut keterangan lelaki itu di mahkamah, bomoh terbabit mengarahkan isterinya hanya memberi empat biji ladu di waktu pagi dan empat biji lagi pada waktu petang. Lelaki itu tidak diberi atau dibenarkan makan makanan lain dalam sepanjang tempoh waktu itu. 

Difahamkan pasangan itu telah berkahwin selama 10 tahun dan mempunyai tiga orang anak. 

Lelaki itu sebelum ini menderita disebabkan sakit dan isterinya mengambil keputusan untuk mendapatkan khidmat seorang bomoh yang kemudian mengarahkan dia hanya memberi suaminya makan lladu. 

Sementara itu, pegawai kaunseling berkata, mereka hanya boleh memanggil pasangan itu untuk menghadiri sesi kaunseling tetapi tidak mampu mengubah kepercayaan si isteri bahawa ladu itu mampu mengubati suaminya. 

Sumber: NDTV.COM


Sumber : thereporter.my
Tarikh Artikel: 21 August 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...