Angkara Wifi, Seorang Lelaki Bertindak Nekad Untuk Membunuh!

Gambar sumber dari Help Desk Geek
Wifi punya pasal sampai nak berbunuhan bagai? Mungkin wifi di Pakistan merupakan sesuatu yang sukar untuk dinikmati oleh penduduk negara disana, mungkin atas faktor harga atau kemudahan infrastuktur internet disana yang kurang efisien yang menyebabkan segelintir penduduk berkenaan dapat menikmati kemudahan ini. Ini cuma andaian, sebab Ohmedia tak pernah pergi Pakistan. Hehe! Tapi lebih mengejutkan, dekat Pakistan, guna wifi tanpa kebenaran tidak menjadi kesalahan.

Dalam cerita ni, kemungkinan lelaki yang nekad membunuh ni orang kaya yang mampu langgan wifi atau rumah dia saja line wifi elok. Lelaki ni nekad membunuh jirannya kerana dapat merasakan bahawa jirannya itu telah mencuri password wifi dan menggunakan wifi nya tanpa sepengetahuannya. Ohmedia rasa mungkin dia rasa jiran dia buat macam tu sebab line wifi dia makin perlahan. Haha!

Mangsa yang  dibunuh bernama Farooq dan anaknya Haris yang merupakan seorang pelajar Universiti Karachi. Ohmedia rasalah, bukan nak menuduh hanya andaian, mungkin anak dia ni pergi hacked password orang tu. Hehe. Sebelum menurut saudara-saudara mangsa, lelaki ni sebelum ini pernah bertengkar dengan mangsa hampir dua bulan lepas. Lelaki bernama Qasim ini bertindak melarikan diri setelah laporan polis dibuat. Dia kemudian ditahan dan masih disiasat.

Sumber: Metro Online

+ Baca respon pembaca Oh! Media.Oh YoutubeSumber: Oh! Media