--> Skip to main content

Pejabat Menteri-Menteri Kosong, Tun Mahathir Sahaja Yang Masuk Pejabat Hari Ini


Semalam, negara kita telah mendapat banyak berita yang agak mengejutkan dan umum mengetahui yang hari ini negara hanya ada Perdana Menteri sementara sahaja yang disandang oleh Tun Dr Mahathir Mohamad dan kita masih tiada Timbalan Perdana Menteri, Menteri, Timbalan Menteri dan Setiausaha Politik yang dihentikan serta merta semalam.

Perkara ini disahkan apabila YDPA berkenan untuk membatalkan semua pelantikan menteri-menteri apabila dinasihat YAB Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sewaktu berada di Istana Negara.


Ini bermakna hari ini semua pejabat menteri telah dikosongkan dan hanya Tun Dr Mahathir Mohamad sahaja sebagai menteri tunggal yang masuk ke pejabat hari ini. Perkara ini dilaporkan Bernama apabila Perdana Menteri Interim telah tiba ke Jabatan Perdana Menteri dengan menaiki kenderaan rasmi pada jam 9.29 pagi tadi.


Sumber: Bernama

+ Baca respon pembaca yang ikuti perkembangan politik negara di Facebook Oh! Media.

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 25 February 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...