(Video) Buat Lagu 'Virus Corona', Band Indonesia Raih Tontonan Sebanyak 2.5 Juta, Lirik Memang Padu!


Seperti yang kita semua tahu, wabak koronavirus kini semakin rancak diperkatakan sehingga membuatkan orang ramai bimbang. Kematian yang semakin meningkat menambahkan lagi kerisauan dan penjagaan diri diperketatkan. Berikutan dengan isu ini, sekumpulan band dari Indonesia iaitu kumpulan Gafarock telah mencipta sebuah lagu yang bertajuk 'Virus Corona'. Menurut mereka lagu asal 'virus Corona' adalah dari lagu Jaranan hasil karya Ki Hadisukatno.

Bila Ohmedia tengok video ni, diorang memang kreatif dari segi lirik dan kumpulan Gafarock ini juga memperdengarkan 4 bahasa dalam 1 lagu. Memang layanlah! Kalau korang bukak muzik video ni, mesti korang akan dengar lirik yang mengatakan koronavirus ini datangya dari China dan kini telah tersebar kat beberapa buah negara.

Corona corona virus yang ganas sekali. Corona corona itu berbahaya. Virusnya dari China, menyerang manusia. Waspada, waspada semua berjaga-jaga.Corona corona menyebar kemana-mana. Corona corona korbannya sudah jutaan.


Rata-ratanya muzik video ini mendapat respon yang positif. Lagu ini juga ada menyelitkan nasihat untuk orang ramai agar berhati-hati dengan keadaan sekeliling. Selain itu juga kumpulan ini juga turut menitipkan doa agar Tuhan melindungi orang ramai terhindar dari wabak ini.


OHMEDIA: BILA OHMEDIA BUKAK LAGU NI MEMANG LAYAN LAH DENGAN MUZIK DIA YANG BEST AND LIRIK DIA CUKUP BERMAKNA! KORANG PON PATUT TENGOK TAU.

Sumber: Gafarock

+ Baca respon pembaca lagu koronavirus di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media