--> Skip to main content

COVID-19 : Terengganu Lanjut Tempoh Penangguhan Aktiviti Masjid, Surau

Foto oleh - Tengku Syamim Tengku Ismail.

KUALA TERENGGANU, 29 Mac - Tempoh penangguhan semua aktiviti masjid dan surau di Terengganu dilanjutkan sehingga 14 April ini, selari dengan keputusan Kerajaan Persekutuan melanjutkan jangka masa pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM), Dato' Osman Muda berkata, keputusan yang telah diperkenankan oleh Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin itu turut terpakai kepada solat Jumaat dan solat fardhu.

"Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan berharap agar semua rakyat jelata dalam negeri Terengganu bersabar menghadapi ujian ini.

"Dan baginda berdoa agar wabak COVID-19 ini segera berakhir dan semua rakyat jelata berada dalam lindungan Allah S.W.T," kata kenyataan itu.

Sumber: teganukita.net
Tarikh Artikel: 29 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...