--> Skip to main content

Ketua Kumpulan Tabligh Pujuk & Minta Ahli Serahkan Diri


Baru-baru ini tersebar di media sosial apabila salah seorang anggota tabligh telah didapati positif COVID-19 dan viral juga yang ada anggota mereka yang melarikan diri dari menjalani saringan.

Bagaimanapun, hari ini Ketua kumpulan tabligh Masjid Sri Petaling iaitu Ustaz Mansur Bin Ismail telah tempil menaikkan satu video untuk memujuk ahlinya serah diri secara sukarela bagi menjalani ujian saringan bersama pasukan kesihatan.

Dalam video itu juga, Ustaz Mansur telah mengarahkan 28 markas tempat syabquzari untuk mematuhi segala arahan yang telah ditetapkan dan memberikan kerjasama yang penuh kepada pihak berkuasa agar segala kekecohan dan salah faham yang berlaku dikalangan masyarakat ketika ini terhadap kumpulan tabligh dapat diredakan.


Sumber: Facebook Dr Adham Baba

+ Baca respon pembaca yang ikuti penjelasan ketua tabligh di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 16 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...