--> Skip to main content

Rakyat Malaysia Tidak Mahu Pulang & Kekal Berada Di Itali


Situasi di kebanyakan negara seluruh pada ketika ini sangat genting apabila kita masih ditekan dengan penyebaran wabak COVID-19. Disebabkan itu, Timbalan Menteri Luar Datuk kamarudin Jaffar dalam satu sidang media ada menyatakan yang Malaysia akan membawa pulan seberapa banyak yang Mungkin rakyat Malaysia yang kini berada di beberapa buah negara terjejas seperti Iran dan Itali dalam masa 1 minggu.

Memetik dari laporan BERNAMA, 48 orang rakyat Malaysia ini berdaftar dengan kedutaan Iran dan akan dibawa pulang ke tanah air.

Berapa pula jumlah rakyat Malaysia di Itali? Jumlahnya lebih ramai iaitu sebanyak 323 orang dan hanya 79 orang sahaja yang akan dibawa pulang kerana telah melakukan pendaftaran di keduataan Itali. Baki selebihnya tidak ingin pulang ke tanah air dan ingin terus berada di sana.


Sumber: BERNAMA

+ Baca respon pembaca yang ikuti perkembangan wabak di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 16 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...