--> Skip to main content

Netizen Sokong 100% Pelantikan Ketua SPRM Baharu Kerana Bukan Lantikan Politik


Selepas Latheefa Koya mengumumkan peletakan jawatannya sebagai Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) beberpaa hari yang lalu, sebentar tadi Pejabat Perdana Menteri telah mengumumkan yang Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baharu berkuat kuasa hari ini.

Pelantikan ini mendapat respon yang positif dari kalangan rakyat yang melihat pelantikan ini sangat tepat kerana tiada campur tangan politik dan tiada pelantikan politik.


Bagi Ohmedia pula, ini merupakan satu langkah yang baik kerana Datuk Azam merupakan individu yang tidak ada kena mengena dengan mana-mana parti politik dan pemilihannya sangat tepat kerana ia kena dengan bidangnya.OHMEDIA: SEMOGA SPRM SELEPAS INI BERLAKU ADIL KEPADA SEMUA INDIVIDU TIDAK KIRA PARTI POLITIK, PEMBANGKANG MAHUPUN KERAJAAN.

Sumber: Jabatan Perdana Menteri

+ Baca respon pembaca yang bersetuju dengan pelantikan Ketua SPRM di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 09 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...