--> Skip to main content

Adi Putra Ulas Isu Jakel Sentuh Sensitiviti Orang Melayu


Sepertimana yang kita tahu, isu yang sedang hangat di media sosial adalah mengenai adik Pengarah Urusan gedung tekstil terbesar Malaysia yang memperlekehkan orang Melayu baru-baru ini. Fuh, ramai yang tak puas hati!

Isu tersebut telah mendapat perhatian pelakon Datuk Adi Putra sehingga beliau memuatnaik satu posting di Instagramnya, @adpadiputra mengulas tentang kenyataan dan permohonan maaf secara terbuka yang dibuat oleh Muzaffar Jakel.

Bulan puasa ni tak ada benda lain ke nak buat hal @muzaffarjakel?? Maaf tu boleh, lupakan tak mungkin kot. 2 things beared in mind. 1: Don’t play with religion. 2: Don’t tease with races. One word for you, STUPID. *Disertakan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris andai tidak memahami. #taatpadayangsatu

Kali ini, Ohmedia setuju dengan pandangan Adi Putra sebab kita jangan sesekali melibatkan bangsa dan agama untuk dikaitkan dengan sesuatu isu. Tak pasal-pasal dah dapat kecaman daripada satu Malaysia tau.

OHMEDIA: SENDIRI BUAT SENDIRI TANGGUNG!

Sumber: Instagram

+ Baca respon pembaca sokong Adi Putra di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 04 May 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...