--> Skip to main content

Ini Mungkin Saiz Sony PS5 Sebenar, Lebih Besar Dari Apa Yang Kita Bayangkan!


Minggu lepas Sony mengumumkan gaming console terbaru mereka iaitu Sony PlayStation5 yang semua gamers diluar sana memang dah lama nantikan. Apa yang korang belum tahu sebenarnya adalah saiz PS5 tu sendiri, besar mana agak-agak ye PS5?

Menerusi perkongsian ITHome, komuniti Jepun ada menunjukkan sebuah foto dimana PS5 diletakkan disebelah Nintendo Switch Lite dan Xbox Lite dan satu gambar. Dalam gambar tu nampaklah yang PS5 ni cukup besar kalau dan dibandingkan dengan console yang lain, boleh diakatakan dua kali ganda juga lah.

Sumber gambar dari IGN

Bukan tu jer, dalam gambar tu pun kita boleh nampak yang PS5 ni masih menggunakan CD, USB Type-A dan USB Type-C gais. Walaubagaimanapun, kita masih belum tahu ciri dan saiz sebenar PS5 ni dan mungkin ini hanyalah rekaan semata.

Kredit: IGN | ITHome

+ Baca respon pembaca saiz PS5 mungkin lagi besar di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 18 June 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...