--> Skip to main content

Mayweather Beri Sumbangan Untuk Majlis Pengebumian George FloydAmerika kini sedang bertarung dengan rusuhan yang membabitkan rakyat mereka dan pihak polis. Rusuhan ini terjadi selepas kematian George Floyd yang dinggap kejam kerana lehernya ditekan menggunakan lutut sehingga beliau sukar untuk bernafas.

Tindakan polis tersebut telah menyebabkan Floyd mati walaupun pasukan perubatan cuba untuk menyelamatkannya. Oleh yang demikin, Floyd Mayweather yang merupakan seorang jaguh petinju dunia telah tampil menghulurkan sumbangan sebanyak RM375,275 untuk kos dan majlis pengebumian mendiang George Floyd


Untuk pengetahuan korang, rusuhan di Amerika Syarikat kini telah memasuki bandar ke-30 dan perkara ini telah menyebabkan mereka terpaksa melaksanakan perintah berkurung. Semoga kematian George Floyd mendapat pembelaan sewajarnya.

OHMEDIA: HARAP KEJADIAN SEPERTI INI TIDAK TERJADI DI MALAYSIA

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca Mayweather beri sumbangan untuk majlis pengebumian George Floyd di Facebook Oh! Media

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 03 June 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...