--> Skip to main content

Mahkamah Benarkan Najib Tangguh Hukuman Penjara Dengan Jaminan 2 Juta


Baru je sebentar tadi Ohmedia naikkan artikel yang menyatakan Bekas Perdana Menteri Najib Razak telah dijatuhkan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta.

Terkini! Pihak pembelaan telah berjaya mendapatkan kebenaran pihak Mahkamah Tinggi apabila memutuskan untuk membenarkan Najib untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman sehingga rayuan yang dilakukan diputuskan Mahkamah.

Bagaimanapun, Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali memberikan syarat tambahan iaitu wang jaminan ditambah RM1 juta menjadikan wang jaminan keseluruhan sebanyak RM2 juta perlu ditunaikan.

Bayaran ini perlu ditunaikan pada hari esok dengan dua orang penjamin.

Najib juga diarahkan untuk melaporkan diri ke balai polis terdekat sebanyak dua kali sebulan sehingga keputusan rayuan dikeluarkan iaitu pada 1 dan 15 hari bulan.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca yang ikuti kes Najib di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 28 July 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...