--> Skip to main content

Filipina Hampir Tewas Lawan Covid-19 Yang Telah Mencecah 100 Ribu Kes


Kes Covid-19 di Filipina kini semakin meningkat sehingga membuatkan mereka berputus asa untuk melawan pendemik tersebut selepas mencatatkan 5,032 dalam masa sehari. Perkara ini menjadikan Filipina sebagai negara kedua di asia tenggara yang mencatat lebih 100,000 kes Covid-19.


Untuk pengetahuan korang, Filipina telah menjalankan perintah berkurung yang ketat pada bulan mac lalu bagi mencegah penyebaran wabak tersebut, Walaubagaimanapun, kerajaan Duterte telah membenarkan rakyatnya untuk kembali bekerja kerana bimbang jika ekonomi di Filipina jatuh.


Selain itu, beribu doktor telah menandatangani surat secara terbuka  untuk membantu pesakit selepas kes harian di Filipina melebihi 4000 sehingga menyebabkan hospital sudah tidak boleh menerima pesakit baru.

OHMEDIA: SEMOGA FILIPINA MAMPU BANGKIT UNTUK MENENTANG PENULARAN COVID-19

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca Filipina hampir tewas lawan Covid-19 yang telah mencecah 100 ribu  kes di Facebook Oh! MediaSumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 03 August 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...