Rev Asia Umum Perolehan Ke Atas iMedia Selepas Sebulan Penubuhan

Rev Asia Berhad hari ini mengumumkan bahawa, tertakluk kepada persetujuan, ia telah bersetuju untuk mengambil alih iMedia. Syarikat berkenaan adalah sebuah syarikat media digital yang berkembang pesat di Malaysia memfokuskan kepada pemasaran kandungan, teknologi dan pempengaruh sosial. iMedia memiliki dan mewakili beberapa syarikat digital terkemuka di negara ini yang mempunyai capaian gabungan lebih dari 8 juta rakyat Malaysia setiap bulan. 1 dari 3 rakyat Malaysia menggunakan harta digital iMedia setiap bulan.

Pelanggan iMedia merangkumi beberapa syarikat teknologi terbesar di rantau ini seperti Shopee (SEA Group), iQiyi (Baidu), Foodpanda, Huawei dan jenama global terkemuka seperti McDonald's, L'Oréal, Fonterra dan Mercedes.

Dijangka untung bersih lebih RM 3 juta
Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama iMedia, Voon Tze Khay berkata, iMedia dijangkakan memperoleh untung bersih lebih daripada RM3 juta selepas cukai pada tahun 2021, yang akan menyaksikan jumlah perolehan sebanyak RM40 juta jika mencapai sasaran.

Terdapat beratus-ratus perniagaan media digital dan iklan bebas di Malaysia yang akan lebih baik di bawah satu bumbung di mana mereka dapat berkongsi teknologi, data, kandungan, pasukan penjualan dan pelanggan.

Kami berhasrat untuk menjadi rumah digital tunggal untuk sifat media digital Malaysia. Kami ingin melabur atau memperoleh banyak syarikat di ruang yang tepat ini di Malaysia dan kemudian di seluruh rantau ini.

Sebagai sebahagian dari Rev Asia, akses ke pasaran modal dan kecairan diharapkan dapat membolehkan syarikat mempercepat rancangan pemerolehan dan pertumbuhannya, walaupun dengan fokus kuat pada keuntungan berterusan.Sumber: Oh! Media