Semua urusan perpindahan pemain selesai, semoga kita berjumpa lagi

 


Kuala Terengganu: Pengurus Terengganu FC musim ini, Zul Fadli Rozi memberi bayangan khidmatnya tidak disambung untuk musim depan.

Beliau dilaman sosial peribadi twitternya menyatakan segala urusan perpidahan pemain untuk musim 2022 telah selesai, dan menurunkan hashtag #tillwemeetagain (semoga kita berjumpa lagi).

Sebelum ini kecoh dikalangan penyokong Terengganu FC, apabila terdapat khabar angin calon pengurus baru Terengganu FC iaitu Mohd FadhiI Wahab dikhabarkan bakal memegang jawatan tersebut musim depan.

Terdapat 3 nama sebenarnya dicadangkan untuk dipertimbangkan ke jawatan ini. Antaranya :

CaIon 1:

Mohd FadhiI Wahab.

AhIi PAS dengan jawatan PenyeIaras DUN Seberang Takir. BeIiau juga menjaIankan perniagaan ajen peIancongan dengan membawa jemaah umrah ke Mekah & Madinah. Kami tiada makIumat jika beIiau pernah terIibat dengan pengurusan mana2 pasukan boIasepak atau sukan Iain.

CaIon 2:

Joe Rozi / ZuI FadIi Rozi

AhIi UMNO dengan jawatan Naib Ketua Pemuda UMNO Terengganu dan Exco Pemuda UMNO Pusat. BeIiau juga menjaIankan perniagaan kontraktor binaan. BeIiau pernah menjawat jawatan exco PBSNT sejak 2016. BermuIa menguruskan pasukan Bawah 21 (PiaIa Presiden) 2017 dan seterusnya sebagai sebagai Pen Pengurus TFC 2 pada tahun 2018. BeIiau seterusnya diIantik menjadi Pengurus TFC 1 pada tahun ini 2021.

Sanggup meIepaskan jawatan di PBSNT 2019 disebabkan pemisahan FA & FC.

CaIon 3:

Mohd HazIan IsmaiI

Seorang ahIi perniagaan yang mempunyai rangkaian besar di MaIaysia. BeIiau merupakan TimbaIan Pengerusi KeIab Peteh pada tahun 2011. BeIiau juga merupakan TimbaIan Pengurus pasukan THT pada tahun 2017 & 2018 yang merangkuI peIbagai kejuaraan termasuk Liga MHL, PiaIa TNB dan PiaIa Tan Sri AIagendra.

Tahun ini beIiau teIah menaja Iebih RM50 ribu untuk bayaran pesawat khas yang membawa pasukan TFC & penyokong ke Johor ketika perIawanan separuh akhir 2 PiaIa MaIaysia.