--> Skip to main content

'Suami nak lawat isteri lain perlu minta kebenaran dulu' - Polis


Ketua Polis Selangor, Datuk Noor Azam Jamaludin menyarankan lelaki yang mempunyai lebih daripada satu isteri perlu membuat pemohonan kebenaran dari polis jika mahu melawat isteri lain yang lebih 10 kilometer dari kediaman. 

Beliau berkata, pihaknya akan mempertimbangkan dan meneliti alasan pemohonan yang dibuat sebelum diluluskan atau sebaliknya. 

"Seperti prosedur operasi standard (SOP) digariskan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), orang awam dibenarkan bergerak lebih 10 kilometer radius atas sebab tertentu termasuk hal kecemasan. Namun, perlu menyertakan dokumen dan bukti. 

"Kalau ada yang melawat isteri lain di kawasan berbeza, mereka perlu membuat permohonan di balai terdekat. Polis akan teliti permohonan berkenaan dan terpulang kepada mereka untuk meluluskan permohonan itu atau sebaliknya. 

"Saya sebagai Ketua Polis Selangor tak pernah lagi berhadapan kes seperti ini, mungkin Ketua Polis Daerah ada," katanya. Sumber : thereporter.my
Tarikh Artikel: 30 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...