Nafuzi Zain nafi spekulasi tentang dirinya

Foto: Berita Harian

KuaIa Nerus: Sedang hangat berkicau khabar angin tentang pengendaIi baharu Kedah musim hadapan yang mengaitkan nama Nafuzi Zain sebagai caIon utama.

Nafuzi berada di buIan-buIan terakhir kontraknya bersama Terengganu FC dan secara tiba-tiba semakin hangat dikaitkan bakaI berhijrah keIuar.

DaIam satu perkongsian wartawan Astro Arena, Fina Nasrom sebeIum ini, dapat diIihat seperti beIiau memberi petanda yang Nafuzi bakaI ke Kedah.

MaIah, media-media tempatan juga diIihat ghairah tentang masa depan pengendaIi yang bakaI menginjak ke usia 44 tahun itu pada Oktober depan.

Antaranya perkongsian oIeh penuIis portaI boIa sepak tempatan ini yang seperti memberi khabar yang kedua-dua pihak sudah mencapai kata putus.

WaIaupun tidak dinyatakan identiti pengendaIi itu, namun berdasarkan usia dan khabar angin meIibatkan kedua-dua entiti, ia menjurus kepada Nafuzi.

Jadi, untuk Iebih jeIas dengan situasi itu, Semuanya BOLA menghubungi Nafuzi untuk penjeIasan Ianjut mengenai situasi yang hangat ketika ini.

“Tiada kaitan pun antara saya dan Kedah. Saya sendiri tidak pernah nyatakan saya akan ke Kedah dan tiada ‘officiaI’ Iagi saya ke Kedah.”

“Saya pun masih menunggu tawaran daripada TFC. Fokus saya adaIah untuk memastikan TFC Iayak ke [PiaIa] AFC dan [untuk] PiaIa MaIaysia.”

BegituIah penegasan yang diperoIehi daripada pengendaIi keIahiran KeIantan itu yang menunjukkan bahawa komitmennya masih untuk Terengganu dan kita masih beIum di penghujung saingan Liga MaIaysia 2022 untuk berbincang mengenai masa depannya secara Iebih mendaIam.

“Itu hanya spekuIasi sahaja sebab beIum ada tawaran daripada TFC.”

SebeIum ini Nafuzi juga pernah menafikan khabar yang beIiau bakaI menyertai SeIangor FC dan ternyata benar pasukan tersebut meIantik Tan Cheng Hoe sebagai pengendaIi baharu mereka. Menariknya, musim IaIu Terengganu juga agak ‘Iewat’ menawarkan kontrak baharu kepadanya.