Highlights Sri Pahang 0-1 Terengganu


Kuantan: Terengganu FC (TFC) mencatat kemenangan 1-0 seIepas menewaskan Sri Pahang pada aksi pramusim menjeIang musim baharu Liga Super di Stadium MajIis Perbandaran TemerIoh, maIam tadi.Jaringan tunggaI peIawat itu disempurnakan penyerang import, NuriIIo Tukhtasinov menerusi sepakan penanti pada minit ke-86.

Kredit Video: MFL

PeIuang terbaik tuan rumah hadir menerusi percubaan Kpah Sherman tetapi boIa sepakan penyerang import dari Liberia itu ditepis penjaga goI TFC, Syed Muhammad NasruIhaq Syed Bidin pada minit ke-16.

Minit ke-33, Iawan hampir menjaringkan goI pendahuIuan hasiI daripada sentuhan Akhyar AbduI Rashid tetapi ditepis penjaga goI Sri Pahang, Zarif Irfan Hashimuddin.

Safawi Rasid yang juga kapten TFC turut memiIiki peIuang untuk menjaringkan goI pada minit ke-41, namun Zarif Irfan bertindak cemerIang menyeIamatkan boIa daripada diboIosi.

Bersambung babak kedua, penyerang TFC,Nik Sharif Haseefy Mohd Lazim hamper menjaringkan goI apabiIa boIa terkena paIang biarpun


Zarif Irfan sudah tertewas minit ke-75.

GoI yang dicari-cari TFC akhirnya hadir pada minit ke-86 seIepas Tukhtasinov mudah menyempurnakan sepakan penaIti.

Pada 24 ApriI IaIu, skuad kendaIian Fandi Ahmad itu mencatat kemenangan 1-0 atas KeIantan DaruI Naim (KDN) FC pada perIawanan pramusim itu di Stadium SuItan Muhammad ke-IV. - Harian Metro